torsdag 4. november 2010

Nyhets analyse

jeg har fått i oppgave å analysere to ulike nyhetsendinger fra to ulike kanaler og da har vi sett på nyhetene på tv2 og nrk. tv2 har sendetid klokka 18:30 mens nrk har sendetid klokka 19:00

1. jeg valgte først å analysere TV2 nyhetene, tv2 nyhetene starter klokka 18:20, der merker vi fort at innslagene er på max 3-4 minutter det vil si at hvert innslag er korte og informerende og går ikke noe særlig dypt inn i saken men gir tilstrekkelig informasjon til at vi skal forstå hva som foregår. i reportasjene brukes det ofte korte intervjuer for å gi direkte og presis informasjon om hva som foregår. sakene som går igjen er for det meste krim, politikk og ulykke/katastrofe nyheter, sportsnyhetene på tv2 nyhetene er bare meldinger fra en sending som skal komme på et seinere tidspunkt og det merkes at hvert innslag ikke er mer enn max 1min og bruker korte innslag av intervjuer.

2. NRK: NRK har sendetid klokka 19:00 og avslutter klokka 19:40 det vil si at NRK har dobblet så lang sendetid som TV2 det vil si 20 minutter mer. Reportasjene i NRK nyhetene kan være opp til 6 minutter lange, det vil si at de går dypere inn i stoffet enn det TV2 gjør. Det som i helhet gjør NRK lengre er at de har sporten før de sender værmeldingen, hvor TV2 heller har valgt å ta sportsnyhetene for seg selv. NRK har lengre reportasjer men i tillegg har NRK fler kultursaker. Det er ca likt antall kulturnyheter som det er politiske, internasjonale og krim nyheter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar